За Цитросепт

Цитросепт е хранителна добавка, произведена от семената, пулпата и белите мембрани на грейпфути, които са прецизно селектирани от сертифицирани био култури. Продуктът се предлага на пазара в усъвършенствана нова опаковка и формула със значително по-мек вкус и повишено съдържание на екстракт от грейпфрут. 

Основните съставки в екстракта от грейпфрут са биофлавоноиди, множество полезни протеини, гликозиди, захариди, всички витамини от групата В (особено биотин), витамин С и минерали – фосфор, калий, желязо, натрий, магнезий.

Полезните вещестра в грейпфрута притежават силно изразено противогъбично, противовъзпалително, антисептично и антибактериално действие, което го прави изключително полезен помощник в сезоните, които се характеризират с повишен риск от възникване на настинки. Капки Цитросепт в чаша вода – това е коктейлът на сезона! Той би могъл да помогне за подобряване на имунитета и укрепване на естествените защитни сили на организма, както и за бързото възстановяване след простуда. 

Тъй като съдържа нарингенин и пектинови фибри, грейпфрутът спомага за улесняване на храносмилането и подобряване на метаболизма, тъй като се засилва обмяната на веществата. Това е особено важно за хората с наднормено тегло. 

Грейпфрутът действа благоприятно на кръвоносната и сърдечно-съдова система и допринася за нейното здраве.