За Цитросепт

Цитросепт е хранителна добавка, произведена от семената, пулпата и белите мембрани на грейпфути, които са прецизно селектирани от сертифицирани био култури. Продуктът се предлага на пазара в усъвършенствана нова опаковка и формула със значително по-мек вкус и повишено съдържание на екстракт от грейпфрут. 

Основните съставки в екстракта от грейпфрут са биофлавоноиди, множество полезни протеини, гликозиди, захариди, всички витамини от групата В (особено биотин), витамин С и минерали – фосфор, калий, желязо, натрий, магнезий.

Полезните вещестра в грейпфрута притежават силно изразено противогъбично, противовъзпалително, антисептично и антибактериално действие, което го прави изключително полезен помощник в сезоните, които се характеризират с повишен риск от възникване на настинки. Капки Цитросепт в чаша вода – това е коктейлът на сезона! Той би могъл да помогне за подобряване на имунитета и укрепване на естествените защитни сили на организма, както и за бързото възстановяване след простуда. 

Тъй като съдържа нарингенин и пектинови фибри, грейпфрутът спомага за улесняване на храносмилането и подобряване на метаболизма, тъй като се засилва обмяната на веществата. Това е особено важно за хората с наднормено тегло. 

Грейпфрутът действа благоприятно на кръвоносната и сърдечно-съдова система и допринася за нейното здраве.

Цитросепт и метаболизма

Бавният метаболизъм стои в основата на онези екстра килограми, от които искаме да се оттървем, когато става дума за наднормено тегло и затлъстяване. Движението и начинът на хранене, наред с други фактори, са основните посоки, в които всеки човек, който желае да подобри своя метаболизъм, трябва да работи.

Цитрусовите плодове заемат специално място в режима на хранене и са богати на свежи вкусове. Съдържат органичното вещество „нооткатон“, което активира аденозин-монофосфат киназата (АМРК), а тя от своя страна подобрява производството на АТФ (енергия) и по този начин ускорява метаболизма. Грейпфрутът е най-богатият на нооткатон плод сред цитрусите и тяхната консумация или приемът на есктракт от грейпфрут може да спомогне за подобряването на метаболизма.

Ензимът може да бъде стимулиран и чрез двигателна активност, затова съчетаването на физическа активност с намален прием на храна и 1 грейпфрут на ден е първата стъпка, която можете да направите в пътя си към оптимизиран метаболизъм и ще можете да видите първите резултати още в първия месец.

Ако приемате капки екстракт от органичен грейпфрут, каквито са Цитросепт Органик, ще постигнете първите резултати до 1 седмица, като метаболизмът ви ще има възможност да се активира за по-дълъг период от време.

Цитросепт Органик съдържа 100% екстракт от семена, пулпа и бели мембрани на био грейпфрут, който е наситен с биологично активни вещества като биофлавоноиди, полезни протеини, гликозиди, витамини от група В, витамин С и минералите –фосфор, калий, желязо, натрий, магнезий. Богатото съдържание на нарингенин и пектини допълнително улеснява храносмилането, но високата концентрация на нооткатон е тази, която осигурява активирането на ензима, отговорен за бърз и ефективен метаболизъм.